WORKSHOPS, LESSENSERIES EN EDUCATIEVE PROJECTEN. Lessen/lesdagen of series voor het basisonderwijs zijn te boeken via Lukida. Particuliere workshops via Lukida To Go, KloosterVision of Indigo Ink. Voor meer informatie, gastlessen, lezingen of lessen(series) op maat kun je ook direct contact opnemen (contact info).

 

ACTIE! 
wereldburgerschap voor groep 4 t/m 8

Wat is er gaande in de wereld, wat vind je daarvan en hoe breng je die boodschap over op een manier dat je anderen inspireert of tot actie aanzet? In het kader v. wereldburgerschap en talentontwikkeling is dit een lesdag waar ik met de groep een kleine actiecampagne opzet, bestaande uit vormgeving van een actieposter en/of protestborden en een pakkende, inspirerende toespraak op muziek als rap/spoken word boodschap.

Download PDF

 

3D LETTERS ONTWERPEN
rekenen en tekenen voor groep 4 t/m 8

3d letters vormgeving van letters en logo’s (in combinatie met rekenles over oppervlakte en inhoud en tekenles over perspectief). (groep 4 t/m 8). Bij deze les maken we een 3d ontwerp van ofwel 1 letter ofwel een logo of woordbeeld. Het doel is om een 2d ontwerp om te zetten naar 3d. Het eindproduct kan worden gemaakt met behulp van gebruikte materialen zoals melkpakken en eierdozen (upcycling).

Download PDF

 

RAP, POEZIE, SPOKEN WORD
workshops voor alle leeftijden (ook volwassenen)

Lessen wetenschapsfilosofie van 1,5 à 2 uur. Aan de hand van verhalen over oude filosofen en leuke proefjes worden basale vragen en thema’s verkend over wat we kunnen weten, hoe we kijken, het verschil tussen feit en mening, oorzaak en gevolg.

Download PDF

 

MUZIEK, TAAL EN EMOTIE
workshop voor groep 1 t/m 8

Muziek, taal en emotie (groep 1 t/m 3). Hoe kan muziek en taal helpen om je beter te voelen? Een dag vol liedjes zingen, gesprekken over gevoel, kleuren, geluiden, de betekenis van (Engelse/Nederlandse woorden) en leuke filmpjes, waaronder het verhaal ‘I love my white shoes’ van Pete the Cat. Muziek, taal en emotie (groep 4 t/m 8). Een lesdag over verschillende muziekstijlen, muziekgeschiedenis, zingen en het bespreken van songteksten, om uiteindelijk aan het einde van de dag met de klas zelf een (rap)tekst te schrijven op het nummer ‘Believer’ van Imagine Dragons.

Download PDF

 

DE FILOSOFIETS
lessen filosofie voor plusklassen 

Lessen wetenschapsfilosofie van 1,5 à 2 uur voor kleine grote vragenstellers. Aan de hand van verhalen over oude filosofen en leuke proefjes worden basale vragen en thema’s verkend over wat we kunnen weten, hoe we kijken, het verschil tussen feit en mening, oorzaak en gevolg.

Download PDF

 

HELDEN EN HELDINNEN
projectlesssen geschiedenis, levensbeschouwing en burgerschap voor groep 7/8, onderbouw vo of mbo

Wat kunnen we over hedendaagse maatschappelijke kwesties (vrijheid, pandemie, racisme, gender, klimaat) leren van de woorden en daden Martin Luther King, Mahatma Ghandi, Nelson Mandela, Moeder Theresa, Anne Frank, Hannie Schaft, Etty Hillsesum, Greta Thunberg. We bespreken stukken uit toespraken, behandelen verschillende vormen van heldengedrag en reflecteren op het hier en nu.

Download PDF